Bevallingsverhaal Jordan deel 2

Deel 1 lees je hier.


14 augustus 2013

Kwam ik veel te laat aan in het MC Zuiderzee te Lelystad. Ik kreeg een tot mijn verbazing een ballon. Nee, niet gevuld met helium of met zo’n stokje eraan. Een ballon die ze op een plek aanbrengen om de baarmoedermond op te rekken en zo ook de bevalling op gang te brengen. Ik had er natuurlijk wel over gelezen, maar vond het al meteen klinkklare onzin. Afijn, ik ben natuurlijk geen professional dus ik werkte mee. Ik voelde enkel wat kramp in mijn onderbuik, maar het ergste was, ik verveelde mijzelf te pletter.


Wat doe je als je verplicht rondjes moet lopen, het heerlijk weer is buiten en je bent zwanger. Juist, dan ga je eten (halen). Lilly was ondergebracht bij kennissen en familie zodat ik en Anthony de volledige aandacht voor elkaar hadden en deze speciale verwelkoming van onze zoon. We haalden bij de supermarkt om de hoek allemaal groente, fruit en andere versnaperingen.

Waggel, waggel


Echt een aanrader als je word ingeleid is voldoende te eten, het is te vergelijken met triatlon dus je moet je energielevel goed bijhouden ook al heb je daar niet altijd behoefte aan. Zet het bijvoorbeeld in je bevalplan of hoe ze het ook noemen. Laat je partner voor je zorgen, het helpt echt.


Na een aantal ongeduldige uurtjes viel dat stomme ballonnetje er dus uit. Nou ja, vallen, ik was het wachten en die onbehaaglijke staart tussen de benen zat en heb even een handje geholpen, toen Anthony even naar huis was.
Eerlijk gezegd ben ik wel wat gewend, maar zo’n slijmprop vond ik er echt vies uitzien. Ik hoopte dat het infuus meteen werd aangelegd, maar dat duurde en duurde maar. Want tja, de bevalling zou toch maar zomaar op gang komen.

Gras groeit niet harder als je eraan trekt.

Nederlands gezegden


“Are you fucking kidding me? Ingeleid worden is een onnatuurlijk proces, als het op gang had moeten komen dan was dat toch allang gebeurt? Waarom moet ik onnodig wachten op iets wat niet komen gaat? Hup, gas op de plank, gaan met die banaan!” – woorden van een ongeduldige jonge zwangere vrouw (ik dus).

Hormonen en driften


Ik was heel opgefokt. Ik geef de testosteron de schuld. Als je meerdere zwangerschappen heb meegemaakt en je hebt jongens en meisjes gedragen dan voel je toch wel duidelijk een verschil, toch? Of ben ik de enige hierin? Ik had een bepaalde drift in mij, alsof ik terugging in de tijd., Een soort van Oermens, holbewoner.


Veel vrouwen hebben ook bepaalde driften. Driften die worden veroorzaakt door vrouwelijke hormonen. Die uitten zich vaak als schoonmaakwoede, vreetbuien en huilbuien. Mannenhormonen uitten zich vaak in tegenstelling tot de vrouwelijke hormonen als geilheid, agressiviteit en haargroei.

Herkenbaar?


Hebben jullie deze driften ook mogen ervaren tijdens jullie zwangerschappen? Of hadden jullie andere ongemakken? Liep jullie bevalling zoals gepland?
Tell me all about it in the comments & stay tuned for part 3

BabyBaby

Deel 1 lees je hier. 14 augustus 2013 Kwam ik veel te laat aan in het MC Zuiderzee te Lelystad. Ik kreeg een tot mijn verbazing een ballon. Nee, niet gevuld met helium of met zo’n stokje eraan. Een ballon die ze op een plek aanbrengen om de baarmoedermond op te rekken en zo ook…