Hoe overleef ik corona stress? 6 handige tips

Mediteren in de buitenlucht is niet voor iedereen weggelegd

We hebben er allemaal last van, stress. Dit heeft simpelweg te maken met dat het leven totaal op z’n kop staat. Het normale leven komt misschien stapje voor stapje dichterbij, maar nog altijd 1,5 meter te ver weg. Vandaag vertel ik jullie over mijn geleerde vaardigheden over de afgelopen jaren heen.

1. Boodschappen doen

Tegenwoordig loopt het niet zo lekker in de supermarkten. Het duurt lang, bepaalde producten zijn moeilijk te verkrijgen, het is duurder, maar zeker ook veel stressvoller. Het vooruitplannen van maaltijden is dan ook echt de oplossing. Wij maken in het weekend een planning van 3 maaltijden per dag en dan voor 5 dagen. Het ontbijt, middag en avond eten. Bijvoorbeeld:

                                                               Ontbijt: Havermout

                                                               Middag: Soep

                                                               Avond: Kip Teriyaki met noodles

De ingrediënten schrijven we op (op looproute van de winkel). Statieflessen, en alle shoppers zelf meenemen. Bij ontbrekend product, is een alternatief wellicht te vinden in het vriesvak (bjvoorbeeld:Bloemkool). Het is niet alleen overzichtelijk, maar ook goedkoop & gezond. Het bepalen van de hoeveelheid snacks per week geeft je inzicht in je snackgedrag, en weerhoud je er ook van om impulsief de snoepwandelgang leeg te trekken.

2. Bewegen

Hier zat je waarschijnlijk niet op te wachten, maar het is en blijft toch écht heel belangrijk. Vooral omdat wij ons brein flink hebben blootgesteld aan schermen in de quarantaine. Iedereen die bekend is met de term ‘’digitale dementie’’ zal begrijpen waar ik het over heb. Ook Erik Scherder pleit voor beweging, het is niet alleen goed voor het brein maar ook goed voor je ‘’state of mind’’.

Installeer de Sweatcoin-app en hou je stappen eenvoudig bij en verdien heel makkelijk cryptogeld. Mocht je via mijn link aanmelden dan krijg ik daar ook een minivergoeding voor, in sweatcoins.

3. Opruimen

Volgens mij een veelgebruikte techniek, te zien aan de lange rijen bij de milieustraten en volgepakte kringloopwinkels. Toch benoem ik deze manier van ontspanning. Het hoeft namelijk niet allemaal weg, je kan ook makkelijk je kast voor de gein een make over geven door het anders te sorteren….

4. Schoonmaken

Deze anti stresstechniek werkt voor mij het beste….. Ik ben ook niet voor niks #Poetsma. En dan heb ik het niet over alle daagse, snelle afwasjes en klamvochtige doekjes. Nee, omhoog stropen die mouwen en doordouwen. Deepcleaning, dus echt grondig schoonmaken! Bijvoorbeeld met een tandenborstel de voegen van de tegels in de keuken, ik noem maar iets….. Of de wasmachine grondig reinigen.

Ik heb laatst de hele droger uit elkaar geschroefd en helemaal leeggeplukt (overal zat stof). Ik heb mijn droger weer een langere levensduur gegeven en ik heb een minder brandgevaarlijke droger.

5. Koken

Doe eens gek en probeer eens iets anders. Bijvoorbeeld een onbekend recept of een recept geheel zonder pakjes en zakjes. Of probeer een persoonlijke variatie te bedenken. Ik heb nu bijvoorbeeld bedacht om van de week in plaats van een flesje teriyaki saus, zelf de saus te maken. Ik zoek dan meerdere recepten op, kijk wat ik in huis heb en probeer wat dingetjes uit, ik vergeet zelf altijd alles op te schrijven, dus bij mij smaakt het altijd anders.

Last but not least: Zelfhulp

In mijn vorige leven 😉 kreeg ik tal van handvatten aangereikt om mijn eigen grenzen te herkennen en te bewaken. Zo ook HALT:

                                               Hungry

                                               Angry

                                               Lonely

                                               Tired

Mocht je even niet zo lekker in je vel zitten, grijp dan even terug naar de basis en probeer hier een oplossing voor te vinden. Dit hoef je natuurlijk niet altijd zelf te doen. Mocht je echt in de knoop zitten met jezelf, dan kun je altijd HIER KIJKEN.

Zo, even een korte lijst met tips. Meeste activiteiten kun je uiteraard ook nog doen onder het genot van je favo muziekje, daar worden meeste mensen ook heel happy van! Ik heb nog veel meer tip, maar ik hou het even hierbij. Mocht je nog meer tips willen of zelf tips weten, let me know!

BoekenBoeken

We hebben er allemaal last van, stress. Dit heeft simpelweg te maken met dat het leven totaal op z’n kop staat. Het normale leven komt misschien stapje voor stapje dichterbij, maar nog altijd 1,5 meter te ver weg. Vandaag vertel ik jullie over mijn geleerde vaardigheden over de afgelopen jaren heen. 1. Boodschappen doen Tegenwoordig…