Het digitale “kopje koffie” project | Deel 1| +Tips

Met de huidige coronamaatregelen komen we niet ver. De events liggen plat, sociale gelegenheden zijn ingeperkt. Met mijn idealistische houding, en mijn verlangen naar een groter, maar vooral fundamenteel netwerk, bedacht ik dit project. Ik neem jullie graag mee in mijn avontuurlijke reis, en geef meteen wat tips zodat jullie er zelf ook mee aan de slag kunnen gaan.

Inspiratie

Mijn uitgangspunt was vooral inspiratie ophalen, ik ben niet uit om een product te verkopen, noch ben ik op zoek naar een andere baan. Mensen die ik benaderde waren soms terughoudend omdat er vaak een keiharde “salesfactor” achter zit. Maar het pleidooi dat ik overal doe in mijn betaald functie is: Investeer!

Investering

Investeer tijd in het luisteren, investeer in de anderen, verdiep in elkaars werkveld, leer elkaars taal. Weet elkaar te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat wat ik investeer in een ander, ik op een later moment terug verdien.
En dan hoeft het niet zozeer persoonlijk gewin te zijn, maar als het zaadje wat ik wil planten, tot bloei komt in een verder stadium bij iemand anders, en het is in het belang van de samenleving, dan beschouw ik dat als een succes.

Practice what you preach, investeer en leer. Zoek niet enkel de verbinding op, maar zoek ook de verbinding op in het nieuwe normaal.
Wie weet hoelang wij nog in deze pandemie/endemie zitten? Laten we de tools die zich hebben aangediend voluit benutten.
Voordat wij weer allemaal naar kantoor moeten, plan wat extra digitale kopjes koffie in.

Tips

Hier wat tips:

 1. Zorg voor voldoende (plas)pauzes tussendoor.
  Iets met anatomie van de mens…..
 2. Plan niet een hele ochtend vol met mensen in dezelfde branche, of die betrokken zijn bij hetzelfde project.
  Om te voorkomen dat je telkens in herhaling valt, het saai wordt, en je in de war raakt….Had ik dat net niet al gezegd/gehoord?
 3. Plan ook eens afspraakjes in met mensen uit een heel andere branche
 4. Bedenk een leuke vraag die je al je gasten kan stellen, bijvoorbeeld: Welk boek moet ik nog eens lezen volgens jou?
 5. Plan afspraken in van maximaal 30 minuten en laat er minimaal 30 minuten tussen, zo voorkom je overlapping.
 6. Hou een logboek bij met alle onderwerpen die aan bod zijn gekomen, naam en contactgegevens (met toestemming). Mocht je dan bijvoorbeeld een leuke functie tegenkomen kan je elkaar altijd tippen.
 7. plan desnoods een vervolgafspraak in, maar houdt de eerste afspraak kort maar krachtig.
 8. stel vooral veel vragen, bereid er desnoods een paar voor. Als je dit lastig vindt, beschouw het dan als een sollicitatie gesprek, waarbij jij de rol van interviewer vervuld.
 9. Mocht je wel een ondernemer zijn die normaliter producten verkoopt, laat dat ECHT even los.
 10. Wanneer je de afspraak mailt, kan je uiteraard wel wat leestips meesturen van bijvoorbeeld publicaties die je hebt geschreven.

Creatieve vrijheid

Dit zijn tips, maar dat betekent niet dat je helemaal niks mag zeggen in het gesprek. Het is een korte kennismaking, een zakelijke speeddate.
Je verteld uiteraard even in het kort iets over jezelf, je werk, misschien deel je zelfs je mening of visie op bepaalde aspecten in het leven, op maatschappelijke vraagstukken of wat dan ook.
Als er een click is, dan onthoud je elkaar.
Is die click er niet, dan weet je dat ook.

Het uit je comfort zone stappen, kan voor leuke verrassingen zorgen. Lees de volgende keer over wat voor positieve effecten het heeft gehad op korte termijn bij mijzelf.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Met de huidige coronamaatregelen komen we niet ver. De events liggen plat, sociale gelegenheden zijn ingeperkt. Met mijn idealistische houding, en mijn verlangen naar een groter, maar vooral fundamenteel netwerk, bedacht ik dit project. Ik neem jullie graag mee in mijn avontuurlijke reis, en geef meteen wat tips zodat jullie er zelf ook mee aan…