Boekentips | Deel 1

BoekenBoeken

Tijdens mijn digitale kopjes koffie kreeg ik binnen korte tijd enorm veel lees- en boekentips. Ik zet er een paar voor jullie op een rijtje.

1. De eerste 1000 dagen

Dit boek beschrijft vanuit verschillende vakgebieden hoe de omgeving tijdens het vroege leven de groei, ontwikkeling en gezondheid beïnvloedt. En welke gevolgen dit heeft voor de maatschappij. Een waardevolle toevoeging aan je boekenkast wanneer je betrokken bent bij het project Kansrijke Start.

2. De onmisbaren

Een prachtig, maar vooral indringend boek. Dit boek heb ik al ja-knikkend gelezen. Het verschil tussen arm en rijk, de verschillende klassen in onze samenleving is zo accuraat omschreven. De schrijfstijl maakt het zo menselijk, alsof je het aanhoort, waardoor het moeilijk is niet continu verbaal te reageren.

3. Nu kan ik verder

Een nieuw project met als doel de kinderwens bespreekbaar te maken. De doelgroep is mensen in kwetsbare situaties. Dit project staat op zichzelf, maar valt in veel gemeenten onder het project Kansrijke start. Het is een prachtige verhalenbundel vanuit de praktijk, die een heldere inkijk geven in de handelwijze van de betrokken hulpverleners. Wat mij vooral aanspreekt aan dit project is de vrijheid die de inhoudelijk coördinatoren krijgen, waardoor zij écht tijd kunnen investeren. Toen ik dit boek las was mijn eerste reactie: “het kan dus wel!” (maatwerk, *protocollairloos, tijd investeren)

Koop hier het boek

*|zelfbedachte term|

4. Schone Lei

Krachtige verhalen en concrete tips om uit de geldzorgen te komen.

Sandra Doevendans verteld haar verhaal en geeft daarnaast ook een aantal nuttige tips.

5. Een nieuw sociaal contract

Het boek van Pieter Omtzicht waarin hij zijn pleidooi formuleert. Ook al vond ik het jammer dat er geen concrete oplossingen in stonden omschreven, toch koos ik dit boek als must-read.

6. Kafka in de rechtsstaat

In Kafka in de rechtsstaat beschrijft Ellen Pasman (1958, advocaat ) hoe het zover heeft kunnen komen (toeslagenaffaire), maar ook hoe het in de toekomst kan worden vermeden.

Veel leesplezier!

Ik hoop dat ik met deze lijst weer wat mensen heb mogen inspireren. Binnenkort volgt er een 2de lijst. Heb jij nog suggesties? Stuur mij een berichtje via LinkedIn, of Instagram

Tijdens mijn digitale kopjes koffie kreeg ik binnen korte tijd enorm veel lees- en boekentips. Ik zet er een paar voor jullie op een rijtje. 1. De eerste 1000 dagen Dit boek beschrijft vanuit verschillende vakgebieden hoe de omgeving tijdens het vroege leven de groei, ontwikkeling en gezondheid beïnvloedt. En welke gevolgen dit heeft voor…