Even voorstellen | Deel 1

Aangezien ik veel nieuwe lezers heb, vond ik het wel een goed idee om een blogpost te wijden aan wie ik ben en wat ik doe.

Risicojongeren

Op jonge leeftijd raakte ik in de knoop met mijzelf. Vanaf mijn puberteit accelereerde de problematiek. Ik was depressief, automutileerde en vertoonde zeer zelfdestructief gedrag. Ook middelenmisbruik was een belangrijke pijler in mijn situatie. Tussen mijn 13 en 16 kwam ik in contact met bureau jeugdzorg, ots, uithuisplaatsingen en een verslavingskliniek. Mijn middelbare school heb ik niet afgerond. Van de leerplichtambtenaar moest ik aan het werk, ter overbrugging naar het MBO. De instroomtoets maakte het voor mij mogelijk om door te stromen naar MBO-4.

Op 14-jarige leeftijd kreeg ik een relatie met mijn huidige partner.

Clean

Maar clean was ik nog niet, dus de zoektocht naar de juiste zorg zette zich voort. Uiteindelijk kon ik met de hulp van mijn ouders naar de kliniek van Keith Bakker. Vanuit daar stroomde ik door naar een re-integratietraject in de omgeving van Amsterdam.

Mijn vriend en ik zijn apart van elkaar clean geworden, en startte naderhand met een nieuwe relatie, met elkaar.

Tienermoeder

Ik was inmiddels 19 en raakte ongepland zwanger. In mijn herstel leerde ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen. Dus zo koos ik er ook voor om de zwangerschap voort te zetten en mijn verantwoordelijkheid hier in te nemen. Met mijn vriend mocht ik tijdelijk bij mijn ouders inwonen. Kort nadat mijn dochter geboren werd, zijn wij samen gaan wonen.

Vrij snel kwamen wij in financiƫle problemen

De belastingdienst was de boosdoener, maar krijg dat maar eens uitgelegd als je tegen zoveel vooroordelen moet strijden. Voor veel hulpverleners was ik simpelweg een optelsom. Ik had desnoods zelf bewust voor dit leven gekozen. In combinatie met de risicoprofielen die er waren m.b.t tienermoeders voelde ik mij nergens gehoord, of serieus genomen.

Vervolg

Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Ik kies er bewust voor om het in delen te vertellen. Ik heb het momenteel ontzettend druk, en vertel mijn verhaal herhaaldelijk. Het is ook best intensief, voor zowel de schrijfster als de lezer. Kan je toch niet wachten? Klik dan hier voor de publicatie van de Raad voor volksgezondheid & samenleving. Lees hier wat ik nu doe

Ik ben ook benieuwd naar jullie reacties, maar ook naar jullie ervaringen.

Aangezien ik veel nieuwe lezers heb, vond ik het wel een goed idee om een blogpost te wijden aan wie ik ben en wat ik doe. Risicojongeren Op jonge leeftijd raakte ik in de knoop met mijzelf. Vanaf mijn puberteit accelereerde de problematiek. Ik was depressief, automutileerde en vertoonde zeer zelfdestructief gedrag. Ook middelenmisbruik was…